Stanna upp och besluta vad ditt liv ska handla om

by Amanda Randau

Woman holiday journey travel relaxation

Mitt liv började när jag trodde att det skulle ta slut.

När jag slutade bry mig om min överfulla inkorg och att jämföra mig med andra. När jag slutade ge ursäkten “det är mycket just nu, men det kommer snart att lugna ner sig”. När jag insåg att mina val och beteenden skapade inte bara mitt resultat, de blev min verklighet.

Val och beteenden som inte var bra för mig skapade "dåliga" resultat. Vilket jag hade gott om.

Mitt liv började när jag insåg att jag behövde göra bättre val för mig själv och ändra mina invanda och bekväma beteenden för att få ett annat resultat. De ”dåliga” valen och beteendena försvann inte bara för att jag kände till dem eller hittade på ursäkter.

Ibland måste vi helt enkelt tröttna på oss själva och vår situation. I mitt fall räckte inte heller det. Med min envisa trångsynthet var jag tvungen att crasha.

Om man väntar tillräckligt länge sätter livet dig i en position där du inte längre har något val. Vi får någon svår sjukdom, blir utbrända, deprimerade eller kanske bedragna. Ofta omger vi oss dessutom med människor som är likasinnade. En grupp med människor som hjälper oss att stå ut. De bekräftar det du gör och utmanar inte dina tankar och värderingar. Det är skönt att umgås med dem för de ifrågasätter aldrig och tycker alltid likadant. “Vi-som-tycker-rätt-klubben”. Ofta har de istället starka åsikter om dem som inte finns i gruppen. Eller så tycker de ingenting alls. Människor som vi har samlat på oss för att de är bekvämt. Som gör livet helt okej.

  • Vad har du i ditt liv som du tycker är bra men om du tittar lite närmre på det egentligen bara är helt okej?

Jobbet är helt okej, man får kissa på arbetstid och vi får blommor när vi fyller år. Min partner är okej, han lagar mat ibland och städar när jag ber honom. Vi ligger en gång om året där på semestern.

Du måste tröttna på att acceptera okej och börja fundera över hur du kan få ut det du faktiskt vill av ditt liv.

  • Vad behöver du göra annorlunda och förändra i ditt liv för att få det du vill ha?

  • Vad behöver du ge upp?

  • Vad behöver du offra?

  • Bjuda in? Om du vill ha förändring måste du göra plats för den.

Trivs du inte på ditt jobb, säg upp dig! Funderar du ofta över om din relation är rätt, lämna den. I rätt relation behöver du inte fundera, då vet du. På rätt arbetsplats är det aldrig måndag och det känns konstigt att kalla det du gör för arbete eller jobb.

Det går inte alltid att tänka ut logiska lösningar utan vi behöver vi gå ner i hjärtat, magen i vår kropp och känna efter.

  • Vad vill jag verkligen göra med min tid?

  • Vad är viktigt för mig i en relation?

  • Vad behöver jag för att må bra?

Jag ska stanna upp och besluta vad mitt liv ska handla om. Istället för att styras av livet ska jag stanna upp och ta makten över det. Det är som med bodybuilding. Att forma sig själv till vad man faktiskt är kapabel till att göra. Inte vad livet och omständigheterna har gett dig för möjligheter att framstå som. Vi får de utmaningar som vi är redo att klara av.

Det är dags att ta tillbaka makten till dig själv och besluta dig för vad ditt liv ska handla om.

Du är skapad att ge ovillkorlig kärlek och ju mer vi gör det desto mer upptäcker vi det mänskliga i människor och i oss själva. Vi upptäcker vår sanna natur och vi känner oss djupt levande. Du är du vilket är otroligt kraftfullt. Du har en livstid av erfarenheter som tagit dig till den plats där du befinner dig idag. Din kraft är din kärlek. Du har något speciellt att ge till världen som bara du kan göra på ditt unika sätt.

Låt inte livet börja när du tror att det ska ta slut. Låt det börja idag.

Mental coachning frihet, förändring, välj ditt liv