Vad håller dig tillbaka från att leva din dröm?

by Amanda Randau

IMG_6650.jpeg

Vad håller dig tillbaka från att leva din dröm?

Våga vara den du är. Gå din egna väg. Normer. Motstånd.

Jag växte upp i en liten ort utanför Jönköping. En trygg och vacker plats där man hyllar likheter och höjer på ögonen åt olikheter. Där, precis som på många andra ställen, bodde en rädsla för att bli dömd. Dömd för att vara annorlunda, se annorlunda ut, tänka på ett annat sätt, sticka ut och inte rätta sig efter de normer som finns i vårt samhälle. Normer som vi alla underhåller genom att leva dem. En rädsla för att bli dömd av de människor som står dig nära.

Denna rädsla, som vi alla blir matade med och framförallt matar oss själva med håller oss tillbaka från att leva ut den vi verkligen är. Att göra det vi drömmer om oavsett hur galet och annorlunda det än må verka.

Hawaii dance and yoga retreat

Hawaii dance and yoga retreat

Min rädsla höll mig tillbaka

Denna rädsla har hindrat mig från att leva det liv som min själ längtar efter. Från att vara den person som jag är född till.

Så länge jag kan minnas har jag sett och hört saker som andra inte har verkat höra. Jag har ofta vetat vad som ska hända innan det händer. Fått starka föraningar och djup inom mig alltid vetat vilken väg jag ska gå. Men jag har inte vågat.

Efter min första utbildning inom det mediala vägledde jag människor under en tid och jag fullkomligt älskade det. Älskade att hjälpa andra att se med perspektiv, hitta tillbaka till sin riktning. Ge budskap från en källa som inte gick att ta på. Se dem växa, bli glada, våga tro på sig själva och hoppa.

När jag gjorde det jag älskade var jag i mitt flow.

Matad av samhällets normer och min egna osäkerhet började jag så småningom att tappa tron på mig själv och min förmåga. Jag kände mig ensam och annorlunda och var rädd för att uppfattas flummig och konstig. Istället för att fullkomligt acceptera den jag var tog jag på mig kostymen och började plugga till marknadsekonom. Jag påbörjade en resa på en väg som inte alls var den jag innerst inne ville vandra.

Visst älskade jag att arbeta i businessvärlden också. Att förhandla, driva projekt, ta fram strategier, starta och driva företag, utveckla varumärken. Men hela tiden var det som att något annat pickade på min uppmärksamhet. Jag hade en helt annan själslig längtan.

Under så många år slets min själ mellan den “spirituella Amanda” och “business Amanda”. För mig var det omöjligt att se att jag kunde vara båda. Och det var så lättare att välja att vara “normal”. År av motstånd mot vem jag innerst inne ville vara ledde mig tillslut fram till ett av mina största vägskäl. Min utmattning. Jag valde att ge upp min outtröttliga kamp mot vad jag var menad att göra och det var då min livsgnista kom tillbaka.

En illusion

Under så många år gav jag efter för illusionen om hur man bör leva och den jagar fortfarande ikapp mig ibland. Men att bryta mig loss ifrån den har varit den mest frigörande känslan på resan hem till mig själv.

“ Those who mind don’t matter and those who matter don’t mind”

De som har åsikter om andras sätt att leva bär ofta på en känsla av otillräcklighet. En omedveten längtan efter att vara sig själva. Inspirera dem genom att våga vara precis den du är. Och kan vi tillsammans bestämma att vi slutar att mata normen om hur man bör vara.

Genom att se vad som håller dig tillbaka har du tagit det första steget på vägen till frihet och att leva din dröm.

IMG_8294.JPG
Mental coachning, Spiritualitet rädsla, livsväg, dharma, lev din dröm