Tiden läker inte alla sår

by Amanda Randau

Healing. Läkning genom nervsystemet. MindBody terapeut. Trauma. Läka ifrån trauman.

MindBody Terapeut

För tre veckor sedan påbörjade jag min utbildning till MindBody terapeut. Efter tidigare utbildningar, immersioner och workshops var jag väl medveten om att det skulle sätta igång processer i mig men den djupa nivån som detta arbete når är svårt att beskriva. I utbildningen djupdyker vi bland annat i nervsystemet och för att ha möjlighet att arbeta med andra på denna djupt läkande nivå får man snällt ta tag i sin egna sörja först.

Vikten av nervsystemet

När vi börjar att arbeta med vårt nervsystem sker läkning. Och läkning innebär att skiten (rent ut sagt) lämnar systemet och vi hittar andra vägar än de strategier vi använt som inte längre servar oss. Vi hjälper nervsystemet att reglera sig. Jag har haft svårt att helt och fullt förstå komplexiteten i vår kropp förens jag började utforska kroppen genom rörelse och meditation i mina yogautbildningar och min egna praktik. Men att sedan koppla in nervsystemet i detta.

Där ligger nyckeln.

Bye Bye Trauman

Det har inte varit vackra veckor men ack så viktiga. Vi alla bär på olika trauman från vårt liv och vår uppväxt vare sig vi är medvetna om det eller ej. Jag var medveten om mycket av det trauma som jag har med mig men också omedveten om mycket som blommat upp. Minnen som kommit tillbaka, händelser som jag förträngt eller kanske inte har trott har påverkat mig till den grad som det gjort.

Det finns en rädsla

Just nu känns processen ganska tung och gråt och stress ligger ständigt nära ytan. Och det känns läskigt. Riktigt läskigt att ta steget och börja titta på de strategier som jag lärt mig för att tidigare skydda mig själv. Men det är en del av resan. Bortom det ligger frihet och lättnad. Jag ser det som ett litet ljus i en väldigt lång tunnel av år av trauman.

Men jag är redo. Jag vet inom mig att jag är redo även om mitt sinne försöker övertyga mig om att jag ska lägga locket på igen. När det blir som tyngst påminner mig om vikten att läka mina egna trauman för att inte överföra dem på min son.

Kapaciteten till läkning är precis framför dig

Parallellt med min utbildning till MindBody terapueut genomför jag också en vidareutbildning inom yogan som också den djupdyker i nervsystemet och somatisk rörelse. I dag har vi första träffen och det ska bli så spännande. Jag längtar så att få dela mitt arbete med er och erbjuda nya vägar till läkning ifrån stress, depression, trauman, autoimmuna sjukdomar och ångest.

Tips!

Tills dess kan jag varmt rekommendera en stark resurs inom ämnet, nervsystemets Jedi, Irene Lyon. Kika in på hennes hemsida och kolla in hennes youtube kanal. Där finns mänger av gratis material att utforska.

Önskar en en väldigt fin helg!

Embodied flow yoga, Healing, Självläkning, Väck din självläkning, MindBody Terapeaut nervsystemet, healing, självläkning, väck din självläkning, mindbody terapeut