De perfekta förutsättningarna

by Amanda Randau

evie-shaffer-570183-unsplash.jpg

De perfekta förutsättningarna

Självkänsla. De perfekta förutsättningarna. Självvärde. Ego. Dagens utmaning.

Du är så jäkla bra precis som du är

Vet du om hur speciell och unik du är? Att du redan har precis allt du behöver inom dig för att förverkliga dina drömmar.

Vi är så vana vid att fokuserar på våra svagheter. På det som gör att vi inte känner oss fullkomliga. Trasiga. Inte tillräckliga. Fel och mindervärdiga. Överallt i samhället och i media möts vi av att vi ska förändra och förbättra oss. Fixa till, konsumera, gå på diet, träna, förstora eller förminska något.

Fira dina volanger

Jag har tröttnat! Tröttnat på normer som säger att stora bröst skulle vara vackrare än små. En platt mage vackrare än en med volanger. Tröttnat på att vi fokuserar så mycket på ett utseende.

Visst kan det vara roligt att klä upp sig, göra sig iordning. Låta egot känna sig fint. Det är inget fel i det. Problemet uppstår när vi låter vårt ego ta över och få oss att tror att vi behöver vara eller se ut på ett visst sätt. När vi måste raka bort kroppsbehåring, ta på smink eller får panik när kläder inte sitter som vi önskar. När vi ursäktar oss till andra för att vi ser ut som vi gör eller mår dåligt över det.

Du är fullkomlig

Hur skulle det vara om vi istället tillät oss att vara tillräckliga PRECIS som vi är. Att vi just nu har precis allt det vi någonsin behöver för att leva ett helt fantastiskt och fullkomligt liv. Det finns ingenting som du behöver förbättra eller förändra. Inga andra förutsättningar som hade gjort ditt liv annorlunda. Du har fått exakt de förutsättningar du behöver för att leva det liv du är menad att leva. Njut av det. Fira det. Se dina fantastiska unikiteter och gåvor. Det finns ingen annan som DU!

Dagens utmaning

Jag har en utmaning till dig idag. Jag vill att du styr bort alla dina tankar ifrån vad som inte är bra i ditt liv. Vad du tycker att du behöver förbättra eller förändra. Så fort en sådan tanke dyker upp slår du bort den. Istället vill jag att du fokuserar på vad som bra i ditt liv. Vad som är helt. Vad som får dig att känna dig unik och speciell. Starkt och inspirerad. Som ger dig känslan av att du kan erövra världen! Låt dessa tankar flöda. Kliv in i känslan av att allt är fullkomligt.

Om det är att din kropp känns stark, känn in det!

Om det är att läsa inspirerande quotes, gör det!

Om det är att göra en tacksamhetsövning, praktisera det!

Om det är att ha en hälsosam och rörlig kropp, fira det!

Livet är alldeles för kort för att fokusera på det som är negativt. På vad som är fel och behöver förbättras.

Testa att skifta perspektiv idag. Det är aldrig försent att vända blad.

Mental coachning, Självkänsla, Dagens utmaning självkärlek, älska sig själv, dagens utmaning, Självvärde