Merkurius vänder rätt

by Amanda Randau

Merkurius vänder rätt

It´s a halleluja moment

Merkurius retrograd. Låg självkänsla. Healing. Nymåne i väduren.

Merkurius retrograd

Merkurius, vår kommunikationsplanet, har gått retrograd (backat) de senaste tre veckorna men idag vänder han rätt igen.

Inte en dag för tidigt om du frågar mig.

Teknikstrul

Merkurius har ett par retrograda perioder under året och retroperioderna är ett jättebra tillfälle för oss att dra oss tillbaka och se över vårt liv och våra projekt. Merkurius, planeten som även styr över resor, elektronik osv har en förmåga att försena allt som har med detta att göra under sina retrograda perioder. Inställda tåg, pass som försvinner, kommunikation som blir tokig, datorer eller mobiler som kraschar.

För min del har jag haft jättestrul med min hemsida. Jag har försökt förbereda för en lansering av gratis vägledning men texten på hemsidan har lagt sig fel och krånglat. Efter otaliga timmar spenderade i supporten på Squarespace är jag är så tacksam att jag har så underbara gamla kollegor på reklambyrån Business and Emotions som kan hjälpa mig. Jag hoppas få ordning på detta i dagarna för jag så förväntansfull att dela mina nya tjänster och min gratis vägledning med er!

Reflektion och tillbakablickar

Jag har också haft det tufft med att skriva inlägg till bloggen. Min självkänsla har varit låg och en negativ röst i mitt inre har malt på om att ingen är intresserad av att läsa det jag skriver ändå. Känslan av inget jag skriver är gott nog och allt måste var perfekt har härjat i mitt inre. Har säkert fem olika påbörjade drafts som jag inte har kunnat slutföra eller publicera. Det har gått trögt och inte känts rätt därför har jag inte heller publicerat något. När jag skriver här gör jag alltid det ifrån min intuition och något annat känns otänkbart för mig.

Istället har jag fått tillbringa dessa veckor med att gå tillbaka och se över mina projekt och sättet jag arbetar. Jag har också befunnit mig i en healingperiod där mycket känslor från barndom har blommat upp. Har fått två reikibehandlingar, promenerat, yogat och mediterat för att processa allt. Utmanande och tufft men samtidigt så skönt att få rensa lite i bagaget. Jag upplever att jag går ur denna retrograda perioden med en extrem nystartskänsla. Tillitsfull och förväntansfull.

Hur har ni upplevt de senaste veckorna?

Merkurius lämnar ingen oberörd

När jag pratar med vänner känns det inte som att Merkurius har lämnat någon oberörd. Merkurius är tvillingarna och jungfruns styrare så personer med dessa stjärntecken har förmodligen haft det extra tufft. Jag lever med en tvilling med mycket jungfruinslag i sitt horoskop och gissa om denna annars så sprudlande komiker har känt sig på energilös och riktningslös.

Nymåne i Väduren

Fredagen den 5 april är det dags för nymåne i Väduren känns väldigt lovande. Vädursmånen ger oss inspiration och riktar strålkastarljuset på vår förmåga att faktiskt göra det vi drömmer om. Jag ser denna nymåne som ett perfekt tillfälle att lansera mina nya tjänster. Så passa på att genomföra de där förändringarna som du går och funderar på eller starta det där projektet som du länge drömt om. I väduren har vi inte bara inspirationen vi och också modet för att gå till handling.

Ta gärna hjälp av min nymånemeditation för att sätta lite härliga intentioner för de kommande halvåret. Du hittar den här.

Nu kör vi!

Kärlek till er underbara läsare!

Astrologi, Intuition, Healing astrologi, nymåne, Merkurius retrograd