Finn inspiration som egenföretagare

by Amanda Randau

finn inspiration som egenföretagare

Egenföretagare. Livsinspiration. Lära av sina erfarenheter. Prioritera sig själv. Flow.

Känner ni vårvibbarna i luften?

Energin som sakta vänder tillbaka. Inspirationen som börjar spira. Livslusten. Förändringsbenägenheten. Att vilja förverkliga sig själv och förnya sig..

Idag är min sambo “föräldraledig” och jag arbetar. Efter jag ammat Oliver i morse så tog Sebastian över.
Känslan när man varit med sin bebis dygnet runt i nästan tre månader och sedan plötsligt har en hel dag (bortsett från amning var tredje timme) är så otroligt konstig. Vad gör man med all tid?

Starta dagen på ett inspirerande sätt

Sätt en intention

När dessa situationer uppstår blir det lätt att man inte vet var man ska börja så det slutar med att man inte gör någonting. Vis av denna erfarenhet startade jag med att sätta en intention för dagen. En intention behöver inte vara stor och världsomvälvande. Det kan vara allt ifrån att gå ut med soporna, ta en promenad, bara tänka positiva tankar, bocka av ett par punkter på att-göra-listan eller planera veckans middagar.

Min intention för dagen:

Idag ska jag skapa tre inlägg till bloggen som är av värde för mina läsare.

Därefter landade jag ner i min kropp genom några enkla yogaövningar och frirörelse, tog emot ett budskap genom min djurbok och gjorde mig redo att gå till jobbet.

Finn inspiration som egenföretagare

Som egenföretagare får jag ofta frågan hur jag finner inspiration att arbeta och hur jag får det att fungera. Hur kan jag motivera mig att göra mina “måsten” när jag inte har en chef som jagar på mig. Deadlines att hålla, kollegor som är beroende av mig eller arbetstider att följa.

Jag som arbetar med att inspirera människor till förändring, coacha och ge budskap från universum tar mitt arbete på största allvar. Om jag inte själv mår bra, är i balans och känner mig inspirerad tappar jag mitt flow. Jag blir avstängd, hör och ser inte lika tydligt. Därför prioriterar jag alltid mitt välmående, vårdar min intution och min kontakt med universum. Jag lever som jag lär men framförallt på ett sätt som JAG mår bra av.

Hur jag finner inspiration

För mig handlar inspiration och flow mycket om att göra men kanske framförallt om, att inte göra.

Vad jag inte gör

 • Jag minimerar mitt använde av skärmar och sociala medier. Jag har telefonen på ljudlös, har inga notiser på, stänger ofta av telefonen och lägger undan den.

 • Jag varken tittar på eller läser nyheter och ser inte på tv. Ibland kopplar jag av i soffan med någon serie.

 • Jag är selektiv i mitt umgänge och skapar mycket utrymme för att bara vara med mig själv och min familj.

 • Jag lägger inte energi på att älta det förflutna eller ångra saker jag gjort.

 • Jag är en nejsägare till sådant som inte får min själ att spritta av glädje.

 • Jag dras inte med i drama eller konflikter

 • Jag talar inte negativt om saker eller andra människor. Jag tänker på mitt språk och hur jag uttrycker mig. I mitt vokabulär finns inte ord som hata eller avsky. Jag försöker se ifrån mitt hjärta och att vi människor i grunden är kärlek. Fokuserar vi på det negativa drar vi till oss mer negativitet.

Att ta lärdom av sina livserfarenheter

Och detta handlar inte om någon pretentiös perfektionsim. Tvärtom. Jag är människa precis som alla andra. Det handlar om att jag har tagit lärdom av en av mina största livserfarenheter.

Min utbrändhet har lärt mig att vår kropp och sinne inte är skapade för alla de intryck vi utsätter oss för idag. Vår hjärna klarar inte av det konstanta bruset och informationsflödet. Ljud, skärmljus, människor och att stressa från aktivitet till aktivitet utan paus. Att vara andra till lags och gå emot vår magkänsla. Att ständigt vara uppdaterad och veta det senaste. Tänka negativa tankar och älta det som varit eller leva i framtiden. Vi blir hjärntrötta. Vi blir psykiskt utmattade och således också fysiskt uttröttade.

Genom att inte göra skapar jag oändligt med tid och energi. Nästintill.

Vad jag gör

 • Jag dagdrömmer vilket skapar kreativitet, livsglädje och formar nya idéer och drömmar att förverkliga.

 • Jag mediterar vilket hjälper mig att landa ner i min kropp, ger mig balans och harmoni och vårdar min spirituella livskraft.

  Att numera vara småbarnsförälder innebär att min dagliga lite längre meditation har bytts ut mot korta små stunder i pauserna. Någon minut här och där. Kroppscanningar för att slappna av. Vad jag däremot inte ruckar på är mina nymånemeditationer och fullmånemeditationer. Två gånger i månaden sätter jag intentioner för de kommande månfaserna, skriver måndagbok och tar emot budskap. Om vi får till det så mediterar jag och Sebastian tillsammans vid dessa tillfällen. Efteråt pratar vi om våra intentioner som individer men också som par. Framförallt så lyssnar vi och ser varandra. Jag upplever att det har tagit vår relation till en annan nivå.

 • Jag tar mindfulla, långsamma promenader där jag njuter av solens strålar eller regnets kyssar mot mina kinder, luktar på blommor och hälsar på främlingar. Det ger mig livsglädje och gör att jag känner tillhörighet.

 • Jag lever efter naturens skiftningar med stjärnorna som guide och är närvarande i nuet. Det hjälper mig att leva i flödet och får livet att flyta på.

 • Jag gör sådant som inspirerar mig. Läser horoskop, inspirerande bloggar och böcker. Lyssnar på intressanta poddar. Lagar mat, bakar, kopplar av och gör ingenting. Jag sitter på cafeer, njuter av en god kaffe, tittar på folk och skriver.

 • Jag går på akupunktur och yogar vilket får mig att må bra både fysiskt och psykiskt. Dessutom hjälper dig mig att vara närvarande och känna min kropp och dess behov.

 • Jag ler mot människor jag möter och småpratar med främlingar. Der ger mig nya idéer och får mig att känna mig som en del av en större plan.

Flowstate

Alla dessa val och prioriteringar tillåter mig att stanna i flödet. Den oändliga kommunikationen med universum. Drivkraften, hjärtat som får allt att fungera. Känna kärlek för mig själv och andra. Genom mina val får jag inte bara inspiration att arbeta jag får inspiration att leva. Att vara en kärleksfull partner, omtänksam vän och närvarande mamma. Och min inspiration kan jag sedan dela med mig av till andra.

 Processed with VSCO with g6 preset

The Vessel

Self love is an ocean

and your heart is a vessel.

Make it full

and any excess

will spill over

into the lives of those

you love

and hold dear.

But you must come first.

Jag är nyfiken! Vad gör du för att finna inspiration, må bra, och ta hand om dig själv?

Flöde, Intuition egenföretagare, självkärlek, intution, flow, intention, livsinspiration, prioritera sig själv