Fem sätt att väcka din intuition

by Amanda Randau

 Processed with VSCO with m5 preset

Fem sätt att väcka din intuition

Väcka din intuition. Magkänsla. Komma i kontakt med din inre röst. Lyssna till det som känns.

Intuitionen är vårt kraftfullaste verktyg

Jag får ofta frågan,

Hur får jag kontakt med min intuition?

Intuition eller magkänsla är något som är självklart för många av oss men flera av dem jag träffar i mitt arbete har svårt att känna den tydligt och få har förstått hur kraftfull den faktiskt kan vara.

Vi har alla möjligheten att väcka vår intuition och göra den till ett av våra kraftfullaste redskap men för att göra detta krävs lite arbete.

Gradient_Rost_Ljus.jpg

the intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.

We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift

- Albert Einstein -

Varför Slutar vi att lyssna?

Som små barn har vi ofta en djup kontakt med vår intuition. Vi är fantasifulla, kreativa och icke-dömande. Vi sjunger och dansar utan hämningar, säger det vi vill rakt ut från hjärtat. Vi är helt enkelt den vi är fullt ut. Okonstlade och ärliga.

Under vår uppväxt får vi sakta med säkert lära oss att rätta oss in i ledet. Vi får lära oss att lägga band på våra känslor, det passar sig inte alltid att säga vad man tycker och tänker och människor höjer på ögonbrynen om vi sticker ut eller är annorlunda. Våra föräldrar lär oss de sociala koderna som vi skapat utifrån rådande normer. I Sverige råder dessutom Jante. “Du ska inte tro att du är något”.

Skolsytemet som är fantastiskt på många sätt kväver också vår lekfullhet och kreativitet och vi betygsätts tidigt utifrån våra prestationer. Vi bedöms utifrån vår förmåga att räkna snabbt, läsa, skriva och komma ihåg information. I skolans värld finns också många outtalade förväntningar på hur vi ska vara och vad som är viktigt att lära.

Över tid lär vi oss att överge vår intuition till förmån för information och anpassning till normer.

Varje gång vi gör något som inte känns riktigt bra gör vi inte bara skada på oss själva utan också skada på kontakten med vår intuition.

I ett stressat informationssamhälle där vi tillåter samhällets normer att styra våra beslut tappar vi tillslut vår förmåga att lyssna till det som känns.

Hur hittar jag tillbaka till min intuition?

Vägen tillbaka till vår intuition är oftast den väg som vi känner starkast motstånd inför.

Att vara i tystnad med oss själva.

När vi är i tystnad tvingas vi möta oss själva. Möta våra tankar och känslor. De fysiska sensationerna i kroppen som känslor för med sig. Det kliar, skaver, domnar och sticker. Vi mår illa, får ont i magen, huvudvärk och svårt att sova. Vi får ångest, känner oss ensamma, värdelösa och deprimerade.

Det är omöjligt att få stopp på den aldrig sinade strömmen av tankar som maler och maler.

.

.

.

“The greatest fear of human beings is not public speaking or death .

It´s facing our emotions”

Fem tips för att Vårda din Intution

Se din intuition som en relation som behöver kärlek och uppmärksamhet. Ta dig tid att lyssna och arbeta medveten för att väcka den. Varje gång du lyssnar på dig själv och gör det som är bra för dig växer din intuition i styrka. Varje gång du går emot dig själv minskar dess kraft. Din intuition försvinner aldrig den blir nedtystad.

  1. Våga vara i tystnad

  2. Känn dina känslor

  3. Meditera

  4. Gå inte emot det du känner

  5. Följ dina drömmar

Intuitionen är vårt kraftfullaste redskap för att veta vart vi ska. Den berättar för oss vad som är rätt och fel för oss. Om vi ska stanna i vår relation eller lämna den. Säga upp oss eller flytta. Den talar till oss, men kanske inte alltid på det sätt som vi önskar.

När du Tvekar

Ibland befinner vi också oss på en plats där det inte är tid för att välja eller göra. Känner du dig tveksam på vad din intuition säger eller vilken riktning du ska gå. Sitt still. Avvakta. Ta inte ett beslut. Kanske behöver mer saker komma upp till ytan. Kanske behöver du mer information som inte har avslöjats för dig än. Kanske ligger du steget före. Vi har ju en tendens att göra just det. Ibland behöver vi bara luta oss tillbaka och lita på att alla bitar kommer att falla på plats i sinom tid. Vi kan inte forcera fram händelser som inte är redo att hända.

Har du någonsin tagit ett beslut som inte är förankrat i din intuition vet du att du allt som oftast behöver ändra och göra om i efterhand. Det är ofta då du upplever, jag BORDE lyssnat på min magkänsla eller jag VISSTE att det skulle bli såhär jag borde….istället.. Det är lätt att vara efterklok.

Kom ihåg

Varje gång du lyssnar på dig själv och gör det som är bra för dig växer din intuition i styrka.

Varje gång du går emot dig själv minskar dess kraft.

Blå.gradient.jpg

Do not disrespect your heart,

by hearing what it needs,

and giving it the opposite

- nayyirah waheed

Intuition intuition, magkänsla, normer, vara i tystnad