Fokusera på din Gåva

by Amanda Randau

Fokusera på din gåva

Din unika gåva. Business woman. Släppa taget. Lära av erfarenheter.

Vad är din Gåva?

Vi är alla här för att göra något som bara vi kan göra på vårat unika sätt. Det finns ingen annan som har samma förutsättningar som du. Samma DNA, samma uppväxt eller samma erfarenheter. Våga uttrycka dig själv och dina unika talanger med kärlek och omtanke.

We all have gifts.

Focus on the gifts and not on the weaknesses.

Someone else will complement your weaknesses.

And you willcomplement theirs.

Jag vill dela med mig ett inspirerande exempel till dig.

En tuff lärdom

En vän till mig hade drivit företag i några år som hudterapeut. Hon gick ifrån att hyra in sig i en lokal till att våga satsa och öppna en egen salong. Dag efter dag kämpade hon med att få salongen att gå runt. Men det var svårt att få ekonomi i det nu när hon hade en egen lokal att betala hyra för. Dessutom var lokalen för liten för att kunna få någon intäkt på att hyra ut en del. Hon bundit upp mycket av sitt kapital genom att köpa in produkter. Hon ville erbjuda ett brett sortiment så att hennes kunder kunde få precis det de behövde. Vad hon inte hade tagit in i beräkningen var att människor allt mer började handla produkter online. Hon startade en webbshop men att konkurrera på priser med företag som köpte in stora partier var svårt. Hon fick dessutom barn och att försöka driva ett litet företag med höga kostnader för lokal och anställda med en liten var tufft. Ni hade hon inte längre möjlighet att jobba hela tiden för att få ihop det.

Tillslut kom hon till en punkt när det inte funkade längre. Hon gjorde ett sista modigt försök genom att be om hjälp på social media. Trots fantastisk respons av alla kärleksfulla och hjälpsamma människor där gick salongen inte att rädda. För att inte gå i konkurs behövde hon göra sig av med lokalen. Hon fick ge upp sin dröm.

Våga Släppa taget

Var detta ett misslyckande? Nej tvärtom! Det var en lärdom med guldkant!

Nu hade hon inte bara ett stor ryggsäck med lärdomar och erfarenheter med sig, hon hade också fått uppleva sin egna kapacitet och mod. Dessutom hade hon fått insikten i att allt löser sig och ensam är inte stark. Hon hade fått ett underbart bevis på att kärleksfull hjälp finns där ute om man bara vågar be om den.

Och livet gick vidare ändå.

Om man stänger en dörr öppnas en ny

Med en liten där hemma och dessutom ett bonusbarn på några år var det svårt att få ihop vardagen. Allt som oftast var det kaos. Vardagsrutinerna var svåra att få till utan gnäll och gråt.

Som den sanna entreprenör som min vän är började en ny affärsidé började ta form. En affärsidé som fick henne att brinna. En dröm. Att vara småbarnsförälder var tufft och hon hade hittat en egen lösning för en enklare vardag. Hon ville att alla småbarnsföräldrar skulle ha möjligheten att få känna den frihet och lättnad som hon plötsligt kände när hon fick till vardagsrutinerna.

Rutinkortet var fött

Fokusera på vad du kan, inte på vad du inte kan

Problem + egen erfarenhet och lösning = affärspotential

Alla de utmaningar som vi går igenom ger oss erfarenheter som rustar oss för våran framtid. Och när vi dessutom kombinerar detta med en idé som är grundad i att vilja hjälpa andra. Wow, då händer det grejer.

Nu hade hon inte bara en riktigt bra idé. Hon hade dessutom guldkantade erfarenheter och lärdomar med sig. Och, hon hade lärt sig att släppa sitt kontrollbehov och våga be om hjälp.

Ur askan i elden

Skärmavbild 2019-03-31 kl. 15.27.55.png

En ny kvinna hade fötts fram. En kvinna som var väl medveten om sina styrkor. Idéerna. Drivet, Modet. Kapaciteten att övervinna allt.

Hon fokuserade på dem.

Vis av sina erfarenheter tog hon nu också hjälp att räkna på sitt projekt. Frågade andra om råd. Hittade en duktig designer som kunde illustrera och göra verklighet av hennes visioner.

Hon tog helt enkelt hjälp av olika människor som kunde komplettera hennes gåvor. Dessutom hade hon gjort utrymme i sitt liv genom att släppa taget om det som inte längre servade henne. Som dränerade henne på hennes energi. Hennes salong.

Resultatet blev en sådan succé att hon numera skriver barnböcker som förenklar familjers vardag. Och jag är övertygad om att detta bara är början på hennes framgångsaga med pedagogisk inredning.

Min fantastiska vän heter Amanda Thörn. Hon är inte bara en inspirerande entreprenör. Hon lyfter och stöttar andra kvinnor som vill satsa på sina drömmar och ger av sin tid och kärlek för att se andra lyckas.

Är du nyfiken på hennes pedagogiska inredning så hittar du den på lillamargreth.se

Vad är din gåva till världen?

När du utrycker dig själv på ditt unika sätt och ger av dig själv och din gåva förlorar du känslan av tid och rum.

Vad är din gåva? Vad får ditt hjärta att slå lite fortare? Din mage att pirra och glädjen att rusa i bröstet?

Här finns din styrka. Det är här du ska lägga ditt fokus. Fokusera inte på vad du inte kan utan lägg fokuset på vad du kan. Någon annans gåva finns där ute för att komplettera din. Vi är alla en del av en större helhet och tillsammans kan vi utföra stordåd.

Flöde, Företagande, Mental coachning flow, talang, släppa taget, erfarenheter, business woman