Nymåneritual

by Amanda Randau

IMG_8361.jpg

Nymåneritual

Nymåneritual. Astrologiska förändringar. Manifestera.

En stor astrologisk dag

Idag har vi en härlig nymåne i spirituella fiskarnas tecken. Jag som dessutom är fisk känner mig lite extra inspirerad. Det är mitt personliga nyår och det vilar en riktig nystartskänsla i luften nu. Dessutom flyttar Uranus in i Oxens tecken och påbörjar sin 7 år långa vandring där. Wow. Uranus för med sig förändring och nyskapande, kreativa ideér för oss alla. Han var på en liten förvisit i Oxen under maj-november förra året. Minns du vad som hände i ditt liv då? Det kan ge dig en liten föraning om vad som kommer att ske i ditt liv de kommande 7 åren.

Under den perioden arbetade jag mycket med det spirituella. Ge vägledningar, coachningar och hålla meditationer. Jag lämnade stan för ett par månader och flyttade ut till ett hus precis vid havet. Och jag skrev mängder av material till en bok och föreläsningar. Sen började jag blogga. Det ska bli väldigt intressant att se vad Uranus för med sig för spännande förändringar fram till 2026.

Jag hoppas att Uranus för med sig mer havsutsikt och natur för min del :)

Jag hoppas att Uranus för med sig mer havsutsikt och natur för min del :)

Månen i fiskarna

Med månen i fiskarna blir vi påminda om vårt förflutna, om vår smärta och vi tillåts att se sambandet mellan vårat beteende och resultat som det skapar. Genom att förstå och förlåta oss själva kan vi gå vidare. Med månen i fiskarna blir vi extra intuitiva och öppna. Vi kommer lättare i kontakt med vårt undermedvetna, drömmar och visioner. Den påminner oss också om vikten om att ta hand om oss själva både fysiskt och själsligt.

Stop playing small

För mig känns denna måne även som en känslomässig nystart. Morgonens reflektion har gett mig insikter i att det är dags för mig att sluta tvivla på mig själv. Att jag med mina rädslor och tankar om vad andra ska tycka skapar hinder för mig själv på min väg framåt. Under så många år har jag låtit min rädsla styra mitt liv. Något jag arbetat mycket med men tydligen inte helt klart.

Det är dags att lämna det beteendet bakom sig en gång för alla.

Använd månens energi

Som alltid vid nymåne och fullmåne ägnar jag dagen åt att meditera, drömma, reflektera, landa ner i kroppen och öppna upp mig för universums gyllene budskap.

Om möjligt avstyr jag alla måsten och krav vid dessa dagar för att få ut det mesta möjliga av nystartsenergin som månen för med sig.

Två dagar innan nymånen befinner vi oss i mörkemånens tid. Det är som allra mörkast innan det nya ljuset bryter igenom och tröttheten brukar ta över för mig. Då avstår jag sociala aktiviteter för att bara vara. Landa ner i kroppen, sova, mysa, drömma och tänka.

Nymåneritual

Jag älskar ceremonier och ritualer. Det ger en speciell känsla och kraft åt livet. Precis som vi firar bröllop, begravningar och dop så markerar en måncermoni en start (nymåne) eller ett avslut (fullmåne).

De intentioner jag sätter i samband med denna nymåne kommer att arbeta för mig under de kommande 6 månader och nå sin kulmen vid fullmånen i samma tecken som i detta fall äger rum den 14 september.

Det finns inga rätt eller fel när det gäller ritualer. Inga krav eller måsten. Jag tror det är viktigt att forma en som passar dig själv och dina behov. Här kommer lite tips och inspiration för hur jag brukar göra.

 • Astrologi

  Jag brukar börja med att ta reda på vart månen faller i mitt personliga horoskop. Om du inte har ett personligt horoskop kan du ta reda på det exempelvis här astro.com. Därefter brukar jag läsa om vad som händer både för mitt sol- och ascendenttecken. . Helenas horoskop är en jättefin sida som skriver både ny- och fullmånehoroskop helt gratis. Då får du en bra bild om vilka delar i ditt liv som kommer att aktiveras av månen. De astrologiska aspekterna inspirerar mig och får mig att komma i rätt stämning inför min ritual.

 • Rätt stäming

  Städa i ordning och vädra så rummet blir lugnt och fint. Därefter släcker jag ner och tänder ljus. Sätter på lite musik som får mig i stämning. Du hittar min lista på Spotify under Full moon meditation eller månmeditation. Jag gör ett litet altare/lägger fram eventuella föremål som är laddade för mig. Kristaller/stenar osv.. Till trummusik brukar jag rena rummets energier och mig själv med salvia.

 • Landa ner i dig själv och rummet

  Börja med att landa in i kroppen. Beroende på min känsla så brukar jag ibland meditera direkt eller så börjar jag med lite yoga och frirörelse. Om du vill testa på att röra dig fritt sluter du helt enkelt ögonen och låter kroppen styra vad den vill göra. Yoga/rörelse/dans/skaka/. Det finns inga rätt eller fel. Låt din kropp ge uttryck för vad den behöver. Släpp alla hämningar. Ljuda, skrik, andas, gråt, skratta.. Släpp taget om de känslor som du inte behöver längre. Detta är SÅ befriande!

 • Meditation

  När kroppen har fått utlopp landar jag ner i en stunds meditation. Ofta, i denna typ av meditationer, får jag budskap och syner. Till mig kommer de som små filmklipp, starka bilder, känslor, djur, växter, sånger eller meningar/ord/affirmationer. Men under en meditation är det precis lika vanligt att ingeting alls kommer till dig. Det är inget konstigt. Försök att inte forcera fram något utan låt meditationen vara just vad den är.

 • Dagbok

  Efter min meditation slår jag upp eventuella djur och växter som kommit till mig och sen skriver jag. Här kan du också måla om du föredrar det. Jag börjar med att tacka universum för den gångna månfasen och allt jag har i mitt liv. Universum älskar ett tacksamt hjärta.

  Därefter skriver jag ned vad som kommit till mig och vad jag önskar inför den kommande månfasen. Det finns inga begränsningar för vad du kan be om när du ber från ditt hjärta. Här gäller verkligen “stop playing small”. Är dina önskningar i linje med din livsväg så kommer du att manifestera. Ibland infrias önskningar omedelbart men processen kan ta upp till ett halvår. När du sluter processen vid fullmånen i samma tecken om sex månader så gå tillbaka och titta på vad du faktiskt har fått och vad du kanske inte har fått. Ofta förstår du då också varför.

  Efter jag har skrivit brukar jag avsluta med att ta ett eller flera vägledande kort.

De fina med att föra måndagbok är att du enkelt kan gå tillbaka i ditt liv och se vad som varit aktuellt för dig under olika perioder och vad du manifesterat. När du börjar med detta kommer du snart märka hur dina drömmar och syner förvandlas till intentioner som sedan manifesteras och blir din verklighet.

Så som alltid, var försiktigt med vad du önskar dig. Önskningar har en förmåga att slå in :)

Önskar er alla en underbar nymåne!

Astrologi, Spiritualitet, Meditation, Manifestation nymåne, nymåneritual, astrologi, månens faser, manifestera, intention, stop playing small