Att arbeta som medium

by Amanda Randau

Att arbeta som medium

Medium. Medial vägledning. Att vara medial. Spöken. Kommunicera med andevärlden. Medial utvecklingscirkel.

Jag tror inte på spöken!

Jag växte upp i en väldigt “ospirituell familj”. När jag var liten var jag otroligt mörkrädd och tyckte allt som hade med spöken att göra var obehagligt och läskigt. Jag sov med varenda lampa tänd och hörde ofta ljud ifrån undervåning fast alla hade gått och lagt sig eller steg ifrån någon som gick i trappan. Eftersom mina föräldrar inte “trodde på spöken” blev jag aldrig bekräftad eller vägledd i mina syner och det jag fick till mig. Successivt började jag stänga ner min kontakt på grund av min rädsla. Men känslan av att känna på mig och veta saker har funnits med mig hela livet. Förmågan att se på människor hur de mår eller vad de går och bär på. Vad de är här för att göra. Ibland innan de ens vet själva. Ofta har jag undrat varför de inte följer sin livsväg som jag sett så självklar. Eller framförallt varför de tvivlar på sina förmågor.

Meningen med livet

Först på senare tid har jag insett att det som känns och ser så självklart ut för mig kanske tar en hel livstid för den det gäller att komma underfund med. Och jag själv är inget undantag. Det tog mig till mina 30 innan jag vågade vara öppen med att jag var medial. Fortfarande när jag skriver detta inlägg lever ett visst litet tvivel i mig vad andra ska tycka. Och kanske är det precis det som är meningen. Att resan här på jorden handlar om att komma underfund med oss själva. Vad vi är här för att genomföra. Att lära oss. Att dela. En förädling av vår själ. En väg vi behöver vandra själva men med vetskapen om att stöd och inspiration från andra alltid finns tillgänglig. Inte alltid så bekvämt kanske.

Religion och spiritualitet

Under en period under min ungdom sökte jag svar och mening inom kyrkan. Trots fina ceremonier och ritualer kände jag mig aldrig hemma där. Jag uppskattade konceptet med Gud och Jesus. Känslan av att det fanns något större än oss. En varm plats att mötas där man tog hand om varandra. Fantastiskt. Jesus var sannerligen en stor förebild för oss. Men där jag befann mig såg jag också ett dömande mot människor som inte var kristna. Ett dömande mot varandra inom kyrkan. Det var mycket fokus på regler och synd. Att vara på ett speciellt sätt. Det tilltalade inte mig.

Vi är alla fria att välja

Jag tror religion kan vara ett jättefint sätt att hedra det spirituella. I grund och botten pratar alla religoner om samma sak fast har olika benämningar för det och olika sätt att hedra det. Det gudomliga. Evigt liv. En större kraft som för oss samman. I mitt sökande fann jag att jag inte behövde vara religös för att vara spirituell. Och att man kan vara religiös utan att vara spirituell. Att jag kunde hitta min egna väg. Skapa mina egna traditioner och ritualer. Levnadsätt. Kanske passar det bara vissa av oss bättre att ha ett “regelverk” att luta sig mot.

Starten på den mediala resan

Först när jag var runt 20 öppnade jag upp mig för mina gåvor igen. Det mediala var egentligen inget jag sökte efter utan som alltid när något är menat fann det mig. En vän till mig skulle vara värdinna för en medial utvecklingscirkel en helg och övertalade mig att delta. Jag var skeptisk och misstänksam. Kände ett starkt motstånd men samtidigt en nyfikenhet. Mötet med min första spirituella lärare Adde skulle visa sig vara starten på en magisk livsresa. Tack vare Addes trygga vägledning försvann min rädsla för mörker och spöken. När jag släppte taget om min rädsla öppnades istället oändliga möjligheter upp sig för mig. Adde fick mig att förstå att de energier som finns här inte vill oss något ont utan är här för att vägleda oss och hjälpa oss. Visst kan vissa av dem vara påstridiga och upplevas obehagliga men oftast är det för att de vill oss det bästa eller kanske själva vill ha hjälp då de har fastnat mellan de olika världarna. Då vet de inte att de är döda utan tror att de fortfarande lever och förstår inte alls varför de flyttat in människor i deras hus eller liknande.

Ta emot budskap

Under flera års tid utforskade jag det mediala. Övade på olika inriktningar. Tog emot budskap på olika sätt. Idag får jag oftast budskap som bilder eller filmer som spelas upp i mitt inre. Det kommer som ord eller meningar. Som djur eller växter med olika innebörd. När något är rätt så ryser jag i hela kroppen. Hur budskap kommer ändras hela tiden. Andevärlden prövar och övar upp oss för olika typer av sätt att ta emot. När jag fann yogan och meditationen på riktigt började också det mediala att förändra sig för mig. Jag insåg vikten i att grunda ner mig och inte bara sväva iväg och se i från mina övre chakran. Jag spenderade två år att mediterat på mitt rotchakra innan jag fick en djup öppning och på riktigt kunde känna att jag var jordad. Då blev också mina syner mer mitt i prick.

Att se spöken

Jag får ofta frågan om jag ser spöken. Och ja, det gör jag. De visar sig säkerligen olika för oss alla men jag ser dem som ljusa energier som svävar i olika former. De tar oftast form som överdelen på en människa i ett ljussken som kan framträda mer eller mindre. Många frågar om jag inte tycker att det är otäckt. Det tycker jag inte. Jag har bett dem att inte visa sig för mig på något annat sätt vilket de respekterar. Sen tänker jag inte heller dessa energier som spöken. Utan ser dem för vad de är just energier eller själar.

Det mediala går i vågor

Under min graviditet var jag väldigt stängd och hade svårt att se. Jag gjorde knappt några mediala vägledningar. Det kändes helt enkelt inte rätt. Nu efter min graviditet har synerna börjat att komma väldigt kraftfullt och många gånger överväldigar de mig utan att jag bett om dem. Vid ett par tillfällen har jag fått så starka insikter att jag känt att jag behövt ta kontakt med personerna det berör för att dela vidare.

Ibland stänger de ner oss för att arbeta med vår utveckling. Efter dessa perioder upplever jag ofta en ny dimension av syner och insikter. Som att min gåva blir starkare och annorlunda.

VI har alla olika gåvor

Vad vi än ägnar oss åt i livet har vi alla olika talanger och gåvor. Personer som kommer till mig för vägledning gör inte det för att få kontakt med en avliden mormor eller släkting. Eller för att rena hus. Eller veta vilka guider eller änglar som är med.

Det är inte min gåva.

Min styrka ligger i att se de mönster och beteenden som håller oss fast och hindrar vår utveckling. Att se möjligheterna med vår inkarnation. Varför vi är här. Vad vi behöver lära oss och arbeta med. Hur vi kan använda vår smärta/motgång/mörker till vår transformation och förvandla den till vår styrka. Vilka steg vi behöver ta. Framförallt, att leda tillbaka och öppna upp ens egna intuition. För vi är alla spirituella varelser med förmågan att kommunicera med andevärlden.

I en session med mig får man se sig själv precis som man är. Det kan vara tufft och lite läskigt. Men man får aldrig mer information eller utmaning än man är redo för. Jag stärker upp självförtroendet och ger inspiration. Hjälper till att se nya möjligheter och vägar.

Det bästa med mitt arbete

Det jag älskar mest med mitt arbete är att se människor blomma och våga. Hur de hittar sin livsväg och tar modig kliv in på den. Lyckan och lystern i ögonen efter en session en obetalbar. Att känna hur en person som varit uppgiven och nedslagen plötsligt fyllts av hopp och livslust. Det roligaste är när jag får feedback flera år efter en session eller ett möte. För det är oftast då de stora förändringarna har skett eller insikterna har slagit till. Det kan också vara baksidan med arbetet. Att jag ibland tappar tron på mig själv då det känns som jag inte alls har nått fram eller gett något av värde. Men jag har lärt mig med åren att förändring tar tid och oftast är det dem som jag själv upplever att jag inte gett någonting de som slutligen kommer tillbaka längre fram och berättar hur vårt möte förändrat deras liv.

För ett par veckor sedan fick jag precis ett sådan medelande några år efter ett möte som jag vill dela med er.

“ Jag vill bara tuneá in till dig och berätta att jag länge känt sån trygghet och tröst i dina ord efter vårt möte i Bretagne när vi satt i session du och jag. Du sa också att min syster skulle få en till pojke snart och jag vill bara berätta för dig att hon har en liten pojke i magen idag. Mycket i din vägledning har hjälpt och fallit sig naturligt till i livet. Du har så mycket kärlek och gåvor! Världen behöver dig och dina gåvor!”

Tack för påminnelsen E. Vi behöver alla höra att vi bär på kärlek och gåvor. Att vi är viktiga och att vårt arbete är betydelsefullt.

Gratis medial vägledning

Är det något du går och funderar på? Jag ger gratis medial vägledning en gång i månaden.

Klicka här för att ställa din fråga.

Kärlek

Medial vägledning, Spiritualitet medial vägledning, spirituell vägledning, Medium