Nymåne i Lejonet

by Amanda Randau

Nymåne i Lejonet

Nymåneritual. Nymåne i lejonet. Merkurius vänder framåt. Kristaller.

Vilken lättnad!

Tidigt i morgon bitti klockan 05.12 har vi en livgivande nymåne i Lejonets tecken, merkurius vänder framåt nästan samtidigt som nymånen och vi stiger in i Augusti månad. Vilken grej. För alla er som känner att ni stått och stampat, tampats med förseningar och känslan av att inget händer nu börjar energierna röra sig.

De senaste tre veckorna har Merkurius backat i Kräftans tecken och många är vi som har fått tampas med minnen, relationer och beteenden som vi trodde att vi lämnat bakom oss. Men nu lättar det och att Merkurius går direkt 50 minuter ifrån att månen blir ny betyder SKIFTE. VI kommer se att saker händer både på ett personligt plan men också i det kollektiva.

Vad kan vi lära från månaden som gått?

Vi lämnar en het, intensiv och inte helt friktionsfri månad bakom oss. En friktion som förhoppningsvis, om vi använt den väl, tagit oss till en helt ny plats i livet där nya möjligheter väntar och kanske också en annorlunda känsla om vad som faktiskt är möjligt. Du kanske har kanaliserat energin till inspirerande ideér och kreativt uttryck eller precis som jag haft ett och annat aggressivt utbrott. Det är också mycket möjligt att du blivit utsatt av andras explosiva energi. Kanske finns det någon du vill be om ursäkt för dina hårda ord eller ditt beteende. Hur har Juli månad varit för dig?

Hur som helst, valet är alltid vårat, att förhålla oss till de krafter som skakar om oss och även den mest krävande energi och kanske framförallt dem kan användas till en katapult för förändring. Låt Juli 2019 bevaras som en påminnelse om det.

Nymånen i lejonet

Nymånen fyller oss med den kraft som vi saknat den senaste månaden och fyller oss med ett härligt självförtroende. Vår inre eld tänds till liv och väcker frågan, Vad har jag dela med världen som bara jag kan på mitt unika uttrycksätt?

Gör en nymåneritual eller reflektera över vad du faktiskt vill. Tiden för nymånen fylls av energi, passion, värme, hjärta, kreativitet och skapande och nya möjligheter och oväntade lösningar kan komma till oss.

Ta del av min nymåneritual här.

Hur påverkar nymånen dig?

Ta reda på vart i ditt personliga horoskop som nymånen faller. Om du inte har ditt personliga horoskop kan du ta fram det på astro.com

Titta sedan på i vilket av dina hus du har lejonet och om du har några av dina personliga planeter i närheten. Denna månen faller på 08°37 i lejonet (alltså 8 grader och 37 bågminuter). De olika husens betydelse kan du läsa om här.

Kristaller, växter och annat spännande

För er som vill addera lite kristaller till er nymåneritual kan jag rekommendera att kika in på Spiritualistas inspirerande blogg. Till och med jag som inte brukar använda mig av kristaller blev inspirerad att testa. Hon gör vackra mandalas med hjälp av blommor och kristaller. Så vackert.

Bilden är lånad från Spiritualistas blogg

Bilden är lånad från Spiritualistas blogg

Bilden är lånad från spiritualistas blogg

Bilden är lånad från spiritualistas blogg

Astrologi, Nymåneritual nymåne, nymåneritual, månens faser, nymåne i lejonet
Amanda Randau Göteborg Sweden