Balsamic moon

by Amanda Randau

Månens faser. Måncykeln. Balsamic moon. Dark moon. Waning Cresent. Månenes faser del 8

DEL 8 MÅNENS FASER - BALSAMIC / DARK MOON

Nyckelord: Utvärdering

Mänskligt utvecklingsstadium: Sen ålderdom

Element: Vatten

Säsong: Samhain (31 oktober - 1 november, skördesäsongen, början på vintern)

Balsamic betyder lugnande eller botande från rotordet Balsam

death before reborn

Allting börjar med att något tar slut. Så gör också min serie om månens olika faser.

Känner du dig lite låg på energi och reflekterar och funderar? Det har en helt naturlig förklaring. Månens faser delas i 8 stycken och vi befinner oss i den sista delen, Balsamic/Dark moon.

Mörkemånens tid, Dark moon, är de tre närmaste dagarna innan månen blir ny. Vad är det som kallar oss under denna tid och vad kan vi göra för att leva lite mer ansträngningslöst och få ut så mycket som möjligt av denna del av cykeln?

PSYKOLOGISKT

Vi befinner oss i mörkemånens tid, fasen för oss att djupt lyssna inåt, inkubation, mörker, mysterier, att släppa taget och död. I från vårt undermedvetna kan vi höra våra inre hemligheter viska. Mörkemånenes tid kan kännas både upprymmande eller rent av skrämmande. Vi befinner oss så nära våra mörkaste hemligheter, vår innersta kärna och de gömda delarna i vårt undermedvetna. Känslan av att du genomgår en djup varande transformation som visar upp osedda delar hos dig själv kan upplevas påträngande.

Under mörkemånen arbetar vi bäst med Shadow Work (har inte funnit någon bra svensk översättning för termen, men att helt enkelt arbeta med våra djupaste inre demoner) och med det mystiska i livet. Din förmåga att fantisera och visualisera är stark och inre bilder och guidning kan flöda till dig om du gör utrymme för det och lyssnar noggrant.

Beneath the social mask we wear every day, we have a hidden shadow side: an impulsive, wounded, sad, or isolated part that we generally try to ignore.  The Shadow can be a source of emotional richness and vitality, and acknowledging it can be a pathway to healing and an authentic life. - Författaren och psykoterapeuten Steve Wolf

Kreativt

Stanna upp och lyssna. Dröm och fantisera. Gå igenom dina möjligheter. Vad har du lärt dig av av dina livsupplevelser det senaste? Vilket eller vilka av de frön du sått bär mest potential och ska vårdas så de kan växa i den nästkommande måncykeln?

Låt mörkret guida dig

“ Negative capability is the capacity to actively do nothing in the face of complexity and confusion ”

Fråga dig själv vad som ligger dolt i dig, bortom. Detta är inte en tid för att genomföra utan istället reflektera och låta dina insikter och syner inkuberas innan de återföds med nymånen in i nästa cykel. Påminn dig själv om att omfamna mörkret och det dolda och låt det guida dig till alla de möjligheter av dyrbara insikter och visioner som ligger så nära men ändå så djupt.

Möt din skugga, ditt mörker, det dolda och dina utmaningar i livet med integritet, ärlighet och ödmjukhet. I mörkret bor potentialen till ett nytt liv och är ett mycket fertilt utrymme där din föreställningsförmåga blir kraftfullare och din fantasi gränslös.

Bilden är lånad ifrån mitt utbildningsmaterial från Quest - Practical Magic for Earth Leadership (Laura Larriva Page)

Bilden är lånad ifrån mitt utbildningsmaterial från Quest - Practical Magic for Earth Leadership (Laura Larriva Page)

ENERGIFOKUS:

  • Granska och utvärdera

  • Sortera ut det viktigaste

  • Låt dina insikter få sjunka ner

  • Överlämna dig till mysteriet

  • Vänd dig inåt

  • Lyssna till ditt undermedvetna

Intresserar detta dig?

Då kan jag kan varmt rekommendera att ladda ner någon app för månens olika faser. Det finns en uppsjö av dem. Med hjälp av apparna kan du dagligen uppdatera dig om vart in måncykeln vi befinner oss och ta del av tips för de olika faserna. Som kvinna kan det också var behjälpligt att använda sig av någon app där du kan följa din menstruation. Då kan du få insikt i hur din cykel synkas med månens cykel. Som man kan det vara behjälplig att notera hur din kropp känns i de olika månfaserna.

Månens faser månens faser, mörkemåne, balsamic moon