Nymåne i Jungfrun

by Amanda Randau

Nymåne i Jungfrun

Nymåne i Jungfrun. Nymåneritual. Trauma. Nervsystemet. Healing. Moder Jord.

Årets bästa nystartsmåne

Idag klockan 12.38 har vi en nymåne i Jungfrun på grad 6.

Jag har under en lång tid sett fram emot denna nymåne då det är av de bästa nystartschanser vi får under året. Intentioner satta under denna måne har enorm potential och får med sig en extra positiv energi till förverkligande. Idag hade jag tänkt att lansera en av mina kurser som jag arbetat så intensivt och helhjärtat med då min högsta önskan är att den ska bli lycka och ge värde åt omvärlden.

Sorg

Nu när dagen är här så känner jag bara en enorm sorg. Första tårarna kom redan till frukost och det är som att jag har en flod inom mig som bara vill forsa ut. Sorg blandat med ilska och besvikelse och jag vet inte exakt varför.

Och ibland är det så.

Vi kan känna alla dessa känslor och det är inte alltid vi kan härleda dem till någon speciell händelse. Och det är inte heller alltid nödvändigt. Känslor får vara precis som de är och de är okej, bara vi låter dem få röra sig igenom oss så vi kan släpp taget om dem och inte tryck ner dem i kroppen. Att skriva kan vara ett ypperligt sätt att sätta ord på det man känner.

Trauma och nervsytemet

För er som kikar in här titt som tätt, ja ni är en hel del och jag är så otroligt TACKSAM för er support, vet kanske att jag studerar nervsystemet och trauma. Det är ingen lättsam process. Den är djup, mörk, utmanade, vidrig, livgivande och sann. Samtidigt väldigt befriande. Jag tror inte det finns någon som studerar eller arbetar med dessa viktiga ämnen som lämnas oberörd.

Att förstå hur trauma lagras i kroppen, läsa om alla hemska saker som barn och vuxna är med om och de liv som de får leva med efteråt, det sätter igång så mycket. Ilska över samhällets oförståelse, sjukvårdens oförmåga och medmänniskors brist på insikt. Samtidigt så förstår jag att det är så. Vi vet inte det vi inte vet så att säga. Samhället har brustit så stort i hur trauma skapas hos barn och hur man kan läka dem vilket har gett generationer av människor som lider av alla möjliga diagnoser och depressioner. Många av dem tar sitt liv i all hopplöshet.

Gradient_aprikos.jpg

Den enda sanna kunskapen är upplevelse, allt annat är information

Albert Einstein

För att verkligen förstå det man studerar på ett djupare plan måste man också uppleva det. Känna det. Gång på gång slungas jag tillbaka till mina egna obearbetade trauman som jag inte ens varit medveten om att jag haft. Som har bott i min kropp och mitt undermedvetna. I mitt nervsystem. Och det är förbaskat läskigt och djupt. Otäckt men givande. Men för att verkligen förstå är det nödvändigt och framförallt befriande. En stor del av resan. För att kunna hjälpa andra måste man först hjälpa sig själv. Och jag låter kroppen och sinnet guida mig. Lämnar hjärnan och logiken utanför. Följer med i flödet av känslor. Försöker att ge upp och inte hålla emot.

Respekt till alla människor som vågar möta sina värsta demoner. Ni är mina idoler!

Vi går en ljus framtid till mötes

Jag är så glad och tacksam att jag funnit denna vägen så att jag kan bryta generationers trauman och ge min son en uppväxt utan dem. Och att jag kan hitta verktyg att släppa taget om mina. Med det vi vet idag vilken otroligt ljus framtid vi kan ge våra barn.

Så någon lansering blir det inte idag. Det kommer när tiden är rätt.

Nu var inte tanken att ge er en deppig start på fredagen men det var detta som behövde komma ut just nu och där jag befinner mig. Men ska ge er lite härlig månenergi också.

Nymåne i Jungfrun

Dagens nymåne för med sig feminina och läkande vibrationer och hon kallar tillbaka oss till våra kroppar och moder jord. Vi är egentligen inte separerade. Vi är natur och framförallt är vi ett med varandra. Låt oss aldrig glömma det. Junfrumånen för med sig starka vibrationer av healing och ger oss en ypperlig chans att rena vår kropp och vårt sinne så att vår ovillkorliga kärlek kan få flöde igen. Ge din kropp den uppmärksamhet den ber dig om. Gå till de platser där det känns obekvämt. I rörelse eller meditation. Gå ut naturen och gör din Nymåeritual om du har möjlighet och fokusera på att grunda ner dina energier och kom tillbaka till kontakten med jorden.

Nymånehoroskop

Fantastiska Helena ger som vanligt träffsäkra nymånehoroskop, kolla in ditt här och få bekräftelse på vad som är mest fruktsamt att fokusera din energi på.

Och till dig som känner dig lite som jag idag. Ledsen, trött och orkeslös. Tillåt dig själv att bara vara. Var snäll mot dig själv. Gör sådant som ger dig näring. Säg nej till det du inte orkar. Mys runt i sköna kläder och kanske ta en promenad i skogen. Även dessa känslor kommer att passera om du ger dem tillåtelse att röra sig genom ditt system.

Fullmånecermoni på Studio Flow

Vid fullmånen i fiskarna den 14 september kommer jag att erbjuda en Fullmånecermoni på Studio Flow i Gamlestan. Jag längtar så efter att få möta er live. Vill du vara en del? Varmt välkommen att läsa mer och anmäla dig här.

Fri vägledning

Imorgon kommer jag kanalisera och ge svar på era frågor för månaden. Är det något du går och funderar på kan du ställa din fråga här.

Astrologi, Healing, Nymåneritual nymåne, nymåneritual, trauma, nervsystemet, moder jord