Storstädning i livet

by Amanda Randau

Storstädning i livet

Vad ska jag göra med mitt liv. Mental rensning. Släppa taget. Förändring. Gå vidare. Begränsningar.

Ut med det gamla och in med det nya

Vi är inne i andra veckan i Augusti och semestertiden börjar gå mot sitt slut. Än kan vi känna sommarens varma vindar men för många pockar dagliga rutiner, arbete och vardagen på.

Det är något visst med den här tiden. Själen är inte riktigt klar med sin ledighet ifrån allt som kallas förpliktelser men samtidigt längtar vårt sinne efter lite mer ordning och reda, planering, rutiner och vardag.

De senaste dagarna har många vänner runt omkring mig storstädat och rensat under sina sista semesterdagar. Ljuvligt. Ut med det gamla och in med det nya. Vi behöver det. Både fysiskt och psykiskt. Att rensa och städa i skåp och lådor ger en känsla av lättnad och utrymme. Det är tillhör livets process och flöde.

Ta vara på dina insikter

Under sommaren har många landat ner i nya viktiga insikter. Tid för eftertanke, närvaro och frihet ger oss möjlighet att använda vår fantasi att drömma oss bort till den verklighet vi suktar efter.

Många av oss har kanske också kommit till insikt i att det är dags att lämna och gå vidare. En partner man vuxit ifrån, relationer som känns energidränerande, värderingar som inte längre känns sanna, en bostad man är klar med beteenden som inte är bra för oss eller ett jobb som man inte står ut att gå tillbaka till efter semestern.

Här kommer några tips på hur du kan rensa, släppa taget om, och omvandla det som inte behövs i ditt liv för att nå din fulla potential. För att ta klivet fullt ut i något behöver vi först skapa utrymme för det.

Var ska jag börja?

Att hålla fast vid gamla sanningar, dysfunktionella relationer, vår identitet, eller fysiska begränsningar är oftast kopplat till en rädsla av att vi skulle vara oförmögna att skapa oss något bättre eller inte vara värda mer. Vi håller krampaktigt tag i våra gammla tankar och mönster av olika anledningar och håller på så vis kvar oss själva i tvivlet om vår egna kapacitet.

Istället för att skuldbelägga dig själv eller andra se detta som en möjlighet att erkänna sanningen för dig själv och använd ditt mod för att proaktiv förändra ditt liv. Fokusera din energi på nya spännande projekt som ger dig livslust och fyller ditt liv med nya möjligheter. Förlåt ditt tvivel på dig själv och gå vidare.

Omgivningen

Kan du känna irritation växa när du ser dig omkring och inser vad du har skjutit upp. När känslan av att vilja städa och omorganisera kommer, utnyttja momentumet. Se det som ett roligt och kreativt projekt istället för att gå in i känslan av negativitet. Varför inte låta hela familjen vara en del av det? Tillsammans kan ni skapa utrymme för något helt nytt.

 • Tänk på din omgivning som det som ger energi eller tar energi i din omvärld. Utrymmen och sammanhang du befinner dig i, människor du möter, din egna inställning och attityd. Hur du utrycker dig och tar dig fram i världen. Helt enkelt de energier som ditt dagliga liv består av.

 • Kanske är det dags att slopa den gamla dåliga ovanan att prata illa om andra eller dig själv. Att uttrycka dig mer kärleksfullt.

 • Fundera på hur du tar dig fram i livet. Är du hård och kantig. Låter orden flyta utan eftertanke. Fokuserar lite för mycket på det som är dåligt eller irriterar dig på omvärlden. Kan du istället mjukna i det? Ta en lite mer neutral attityd för att spara på din energi.

 • Fundera på vad du lägger din energi på. Stör du dig på vilken färg grannen har målat sit hus i. Eller hur jobbiga dina klasskamrater är. Att du betalar för mycket i skatt. Eller att det verkar gå så bra för andra men inte för dig. Kan du släppa taget om dina negativa tankespiraler och istället när de dyker upp vända dem till något annat eller välja att inte tänka dem?

Passa på att gå ut och njuta och absorbera den energi som solen ger och kliv in i känslan av det kraftfulla stöd den kan ge oss i vår transformation, evolution och förändring. Solen är ett viktigt element för att växa och expandera men också för att samla på oss den nödvändiga energi som vi behöver inför årets mörkare och kallare dagar.

Hur ser din fysiska miljö ut?

 • Börja med ditt utrymme hemma. Städa, rensa ut och möblera om. Kan du använda utrymmet på något annat sätt? Få igång energierna i ditt hem igen.

 • Bränn salvia för att rena och vädra med ny frisk luft.

 • Plantera lite nya växter i trägården, på balkongen eller inne.

 • Ta hand om dig själv. Boka in den där ansiktsbehandlingen eller ändra frisyr. Kanske är det dags att köpa någon härligt klädesplagg i en vacker färg som framhäver dina vackra färger.

Nyckel ligger i att plocka in något nytt och annorlunda än vad du är van vid. Detta skapar nytändning och inspiration.

Var proaktiv till förändring istället för att låta din irritation och ilska förlösas mot andra. Det kräver en viss medvetenhet hos dig om vad som faktiskt behöver förändras. Ta ansvar för dig själv och använd insikterna som en inspiration och motivation istället för att gå in i känslan av uppgivenhet, förbittring, ilska och frustration.

Relationer

Ofta när vi känner oss stagnerade kan våra relationer vara grogrunden för irritation, förändring och utveckling. Vi kan välja hur vi använder den här energin. Antingen till en positiv förändring eller en destruktiv väg. Det är lätt att diskussioner urartar så försök att hålla dig neutral och undvik att skuldbelägga någon annan.

 • Öva på att be om förlåtelse och ta dig en ordentlig funderare på vem du spenderar din tid med och varför. Istället för att se det som något negativ när en relation har kommit till ett vägskäl se det som en positiv möjlighet att göra något helt annorlunda.

Rädsla för att berätta sanningen om vem du är eller vad du behöver eller för förändring är ofta den underliggande orsaken till den negativitet som uppstår i dina relationer.

 • Om du befinner dig i en relation som är påväg in i en stor förändring klamra dig inte fast vid det som varit. Fokusera istället på de nya valmöjligheter som kommer in i ditt liv och det magiska med skiften istället för att gå in i rädslan för vad du förlorar. Detta kan praktiseras på alla typer av relationer. Sörj inte det som aldrig hände utan se till alla de möjligheter din nya frihet har att erbjuda.

 • Det viktigaste är att inte ta på dig andra människors negativa energier och deras draman. Vissa kommer att försöka projicera sin process på dig men du kommer aldrig att kunna hjälpa dem genom att ta på dig den. Välja att inte reagera utan fokusera på dina egna handlingar, att gå vidare och hitta något som tillfredsställer dig än att titta tillbaka på vad som kunde varit. Andra människor kommer att kunna ta hand om sig själva om du frigör dem och ger dem utrymme till det.. De kanske skuldbelägger dig till en början men i slutändan kommer de tacka dig för att du lät dem gå.

 • Praktisera att sätta gränser så att du kan hålla dig neutral oavsett vad när det stormar runt omkring dig.

 • Tillämpa en daglig praktik (meditation, bön, tacksamhetsövning eller liknande) för att hålla dig jordad behålla dina energier grundade.

Hälsa och din fysiska kropp

Det är lätt att glömma bort att ta hand om din kropp, speciellt under semestertider. Många har kanske varit på resande fot och har inte riktigt samma förutsättningar som vi brukar.

Men kroppen vet precis vad den behöver, det du behöver göra är att ge den lite uppmärksamhet och lyssna på vad den har att berätta. Smärta, spänningar, magproblem, ilska, huvudvärk, oro, irritation är alla uttryck för att kroppen inte får vad den behöver.

 • Se över vad du äter och varför, kanske behöver du några tillskott eller hitta någon ny aktivitet som kan hjälpa dig att få igång dina energier.

 • Praktisera att släppa taget om saker du inte kan kontrollera. Låt det bara vara. Du behöver inte uttrycka din negativitet eller åsikt över sådant du inte håller med om. Det kommer hjälpa dig att minska ångest och förbättra din matsmältning såväl som din lever som också påverkas av ångest, irritation och ilska.

 • Om du befinner dig i en tid där du känner dig fast, energilös eller deprimerad är det verkligen hög tid att göra en förändring. Du behöver rörelse och bjuda in nya saker i ditt liv. Ofta beror dessa känslor av fångenskap på oviljan att fatta de beslut som vi behöver för att komma vidare. Att skjuta upp nödvändiga beslut skapar bara mer ångest, ambivalens och förvirring. Givetvis kan du ta hjälp om du behöver men att faktiskt bara välja och börja röra dig framåt kommer få igång dina energier och ge dig en känsla att lättnad.

Karriär och projekt

Ta dig tid att se över din arbetssituation och de projekt du är involverad i. Jag ser och hör så många runt omkring mig just nu som känner att de inte trivs på sina arbetsplatser, känner sig stressade eller egentligen vill göra något helt annat. Deras rädslor kring trygghet, ekonomi eller andra begränsande tankar håller dem tillbaka. Eller att de inte vet vad de ska göra istället. Men att stanna kvar på en arbetsplats där du inte trivs kommer tillslut göra dig deprimerad och utbränd. Det suger ur all din inspiration, kreativitet och kärlek och vardagen blir tung och tråkig. Det är inte att leva. Det är att överleva.

 • Känner du att det är dags att lämna en arbetssituation, tveka inte, säg upp dig.

 • Låt inte din rädsla för ekonomi begränsa dig. Våga tro på att allt du behöver kommer att komma till dig så länge du följer din livsväg. Våga tro på överflöd och mirakel.

 • Har du för mycket på jobbet? Sätt gränser. Säg nej. Det är bara DU som kan känna vad som funkar för dig. Och vad som funkar för dig är kanske annorlunda för någon annan. Det spelar ingen roll om kollegan klarar av fler projekt än dig. Det är bara upp till dig att säga stopp, nej eller be om hjälp.

 • Upplever du att du sitter fast i dina tankar kring vad du ska göra med ditt liv har jag en fin övning till dig

Övning

 • Sätt dig ned med ett stort papper och en härlig penna. Gärna ett A3. Ta fram färgpennor om du har.

 • Börja med att sluta ögonen och landa ner i kroppen genom en kort meditation. Börja med några djupa, renande andetag lågt ner i magen och pusta ut genom munnen. Släpp taget om det du inte behöver. Bjud därefter in till en mjuk andning in och ut genom näsan.

 • Försök att fokusera din uppmärksamhet till centret runt ditt hjärta. Att lägga ena handen på hjärtat hjälper dig att rikta din energi dit. Om det känns rätt för dig så bjud in dina guider eller änglar.

 • Ställ dig själv frågan vad du skulle göra om du verkade helt och fullt utifrån kärlek. Sitt med frågan en stund. Känn de sensationer och känslor som kommer till dig. Musik, texter, ord, bilder, filmer eller andra budskap. Stanna kvar i hjärtat.

 • När du känner dig manad, öppnar du försiktigt ögonen men utan att lämna ditt meditativa tillstånd och hjärta helt och håller så gör du exakt det som du känner dig manad att göra. Skriv, rita, måla, sjung.

 • Så fort du känner att du går upp i dina tankar sluter du ögonen igen och leder tillbaka uppmärksamheten till ditt hjärta. Låt pennan guida dig att få ned allt som får din själ att sjunga av lycka. Om det är att plantera tomater, träna eller sätta in papper i pärmar spelar ingen roll. Det viktigaste är att du får ned precis allt det där som du älskar att göra.

 • När du är klar så sluter du ögonen igen och går tillbaka till din meditation. Tacka universum för den guidning du fått och be om hjälp att se vad du skulle kunna göra för att försörja dig på det du älskar. När du känner dig redo öppna ögonen och se vad du har framför dig. Här finns ledtrådar och insikter för i vilken riktigt du kan förändra ditt liv. I det lilla som det stora.

Behöver du vägledning och inspiration?

Budskap ifrån andevärlden

I morgon, lördagen den 10 august mellan kl 10-11, i kommer jag ha ett kostnadsfritt event på facebook. Under en timme möts vi online och jag ger personliga budskap ifrån andevärlden med hjälp av kanalisering och mina olika kort.

Evenemanget hittar du på min facebooksida.

Gratis medial vägledning

Jag ger gratis vägledning en gång i månaden. Skicka din fråga här.

Personlig spirituell vägledning

Känner du att du är i behov av en djupare och mer personlig vägledning kan du boka mig för en privat spirituell vägledning. Då djupdyker vi i din process, arbetar med de hinder och tankeloopar du fastnat i och du ges verktyg i hur du kan komma framåt för att förändra ditt liv.

Mer information hittar du här.

Gratis medial vägledning, livsval, Medial vägledning, Meditation, Mental coachning släppa taget, begränsningar, förändring, Förverkliga sina drömmar, livsinspiration, lev din dröm