Waxing Crescent Moon

by Amanda Randau

Månens faser. Måncykeln. Leva efter månens faser. Tilltagande måne. Waxing Crescent moon. Månenes faser del 2

DEL 2 MÅNENS FASER - Waxing Crescent Moon

Nyckelord: Utforska

Mänskligt utvecklingsstadium: Tidig barndom

Element: Luft

Säsong: Imbolc eller Candlemas (1/2 februari, början på våren)

Frön börjar gro

Just nu har vi en tilltagande måne, Crescent moon. Under Nymånen kunde vi uppleva en paus, ett mellanrum där våra frön och intentioner tog några välförtjänta andetag. Nu har våra ideér, precis som när vårens första blommor försiktigt tittar fram och börjat att röra sig mot ljuset. Detta är starten på något nytt. Kan ni känna en liten kittlande känsla inför en ny tid? En nyfikenhet för nya möjligheter och nya idéer? Kanske kan du knappt bärga dig att få dela dina nya upptäckter med världen? Nu är en gyllene tid för att UTFORSKA.

PSYKOLOGISKT

Plötsligt blir det rörelse ifrån den paus vi nyss befann oss i. Vårt fokus är fortfarande riktat inåt men nu är en ypperlig tid för att nyfiket utforska nya ideér och möjligheter. Ta vara på momentumet. Vi kan uppleva att vårt inåtvända fokus ger oss utdelning då vi är mer benägna att helt enkelt ge nytt ljus åt allt som är i oss själva. Det kan vara givande att se dig själv i förhållande till andra, hur de tar sig fram i världen och hur du tar dig fram i världen då det kan ge dig ett större perspektiv. Detta är fasen för att utforska vem du är men också att öppna upp dig för andras perspektiv.

KREATIVT

Under den tilltagande månen kan vi få kreativa insikter. Vi känner oss ofta dragna till att experimentera och kan vara lite mer äventyrliga och utsvävande i vårt utforskande. Våra ideér sträcker sig mot livet och ljuset, de vill ut till världen. Energin kan upplevas rå och lite utsmetad. Det kan göra att vi har svårt att fokusera och kan uppleva att vår energi läcker ut lite varstans. Tillåt dig själv att vara lite rörig och utforska olika riktningar. Detta är en mycket bra tid att få guidning av en mentor eller få hjälp att interagera våra kunskaper. Allt du lär dig under denna tid kan du snabbt ta in.

“Let yourself live in to your desires without acting upon them, or creating och hatching your ideas to soon”

Stanna upp först

När vi känner denna nya energi sippra in i vårt liv igen kan vi lätt dras med och vilja skicka ut det vi har att erbjuda. Men stanna upp lite och se över alla delar av det du har att erbjuda. Undersök, utforska och håll dig öppen och inspirerad. Kanske finner du en ny riktning. Var öppen för andras tankar och ideér.

ENERGIFOKUS:

  • Förundran och nya upptäckter

  • Nyfikenhet

  • Låta frågorna guida dig till svaren

  • Medvetenhet kring att inte kläcka dina ideér för snabbt och av fel anledning

INTRESSERAR DETTA DIG?

Då kan jag kan varmt rekommendera att ladda ner någon app för månens olika faser. Det finns en uppsjö av dem. Med hjälp av apparna kan du dagligen uppdatera dig om vart in måncykeln vi befinner oss och ta del av tips för de olika faserna. Som kvinna kan det också var behjälpligt att använda sig av någon app där du kan följa din menstruation. Då kan du få insikt i hur din cykel synkas med månens cykel. Som man kan det vara behjälplig att notera hur din kropp känns i de olika månfaserna.

Här kan du kan läsa de övriga inläggen i min serie om månens faser.


Astrologi, Månens faser månens faser, tilltagande måne, crescent moon