Last Quarter Moon

by Amanda Randau

Månens faser. Måncykeln. Leva efter månens faser. Last Quarter Moon. Halvmåne. Waning moon. Månenes faser del 7

DEL 7 MÅNENS FASER - Last Quater Moon

Nyckelord: Omorientering

Mänskligt utvecklingsstadium: Tidig ålderdom

Element: Eld

Säsong: Fall Equinox

KOM TILL AVSLUT

Dagarna före nymåne är jag ofta väldigt väldigt trött. Sådär sluttrött när man bara vill lägga sig och sova. Det är viktigt att skala av nu och ge dig själv utrymme att börja vända dig inåt. Slutföra det uppgifter som du påbörjat även om du kan känna motstånd. Fokusera på dem och var sedan snäll emot dig själv. Ge dig själv utrymme att ta en skön promenad i naturen. Sätta dig ner i en meditation eller bara känna in kroppen. Klipp sedan banden till det som inte ska följa med in i nästs cykel.

PSYKOLOGISKT

Under månens cykel har du växt, utvecklats och genomgått en större eller mindre transformation. Kanske har världen fått se en helt ny sida av dig. Nu är det det återigen dags att vända din medveten emot mysteriet. Det finns alltid mer att upptäcka där. Något lockar och söker din uppmärksamhet. Mörkret, det dolda. Det finns en känsla av färdigställande i denna fas. Kanske behöver du bli än mer detaljerad för att kunna stänga cykeln eller så finns det någon aspekt som inte riktigt är integrerad i din inre värld.

KREATIVT

Det är dags att komma till avslut och slutföra det du påbörjat i denna cykel så att du kan skapa plats för kreativitet i nästa cykel. Universum bjuder in dig till att inventera och se över ditt liv och dina projekt, reflektera och släppa taget om det som inte är fruktbart. Vad behöver du komma till avslut med? Håller du för hårt i något? Det finns alltid en sorg när vi släpper taget, vilket är en vacker påminnelse om vår kärlek.

Minsta motståndens väg

Man kan sammanfatta en riktning under denna månfas kort, välj minsta motståndens väg. Vi har en naturlig dragning nedåt mot moder jord vilket blir extra påtagligt nu. Hur kan du arbeta med universums naturliga krafter? Att lära sig konsten att ge efter kan vara en livsutmaning. I våra relationer: Att våga säga att vi har fel. Att vara modiga att ändra sig när vi vet att någon annan har rätt. Eller att helt enkelt komma till insikt att det inte finns något fel eller rätt. Bara olika sätt att se på saker. Att öppna upp hjärtat och verkligen lyssna utan att fundera på vad du ska svara. Lyssna utan att döma. Nyfiket och intresserat. Eller i livet i stort: Att sluta kämpa utan istället följa med i flödet.

ENERGIFOKUS:

  • Göra utrymme

  • Livs-inventera

  • Avsluta arbeten/projekt

  • Släppa taget

Tips på Appar

Jag har fått en hel del frågor om vilka astrologiappar jag använder. Det finns en uppsjö av dem. En av dem som jag använder för att ha koll på månens faser är The Moon. En av mina favoritappar som fokuserar mycket på astrologi är Co-Star. Genom att fylla i dina födelseuppgifter kan du få tillgång till ditt personliga horoskop och få dagliga tips utifrån aspekterna på stjärnhimlen. Du kan också se hur kompatibel du är med vänner som använder appen. En annan lite rolig app är Sky-View. Den kan du rikta mot stjärnhimlen för att se vilka stjärntecken det är du ser. En kunskap som jag upplever är helt bortglömd idag. Orions bälte och polstjärnan är väl de som de flesta känner igen.

Finns det någon bra som jag missat? Har du kanske tips några andra appar? Dela gärna med dig nedan.

Här kan du kan läsa de övriga inläggen i min serie om månens faser. Du är också varmt välkommen att delta i mina Fullmånecermonier på Studio Flow.

Astrologi, Månens faser månens faser, halvmåne, waning moon