Mellanrummet

IMG_0802 2.JPG

Mellanrummet

Just nu befinner jag mig i mellanrummet. Oändligheten som vi oftast glömmer bort eller springer förbi. Platsen mitt i fast ändå runt om. Pausen före. Eller efter. Där det känns som tiden står still. Integrationen. Där ingenting händer eller där det faktiskt händer. Platsen för reflektion. Utveckling. Tillväxt och bara vara.

Under snart 10 måncyklar har jag burit dig inom mig. Med min fysiska kropp har jag utvecklat ett extra organ för att kunna ge dig näring och syre. Saktat ner. Lyssnat på vad du behöver för att kunna ge dig det. Och när jag har lyssnat har min kropp berättat genom min intuition och mina känslor.

Färska bär, stuvade makaroner, bönor, nässlor, surt godis, litervis med vatten, kanelbullar, frukt och orimliga mängder med gröna bladgrönsaker och kål. Rörelse och sömn i jämn balans. Vila och stillhet. Sol och havsbad. Flykt ifrån stan. Skala av och vända mig inåt. Sista två veckorna har det mest varit sömn och juice på selleri, päron och citron. Och kolhydrater.

Jag har pratat med dig, sjungit för dig och du har fått mig att känna både obeskrivlig lycka, sorg, rädsla och lugn. Gett mig de upplevelser jag behöver för att förbereda mig för att bli precis den mamma som du behöver. Du har väckt minnen från min egna barndom och fått mig att förstå hur mina egna föräldrar har vänt ut och in på sig själva för att ge mig det allra bästa. Förståelsen och den oerhörda tacksamheten i hur min egna mamma har gjort den här resan för att ge mig mitt liv. Tack vare dig har vi utvecklat något nytt och djupare, kommit varandra än närmre.

Jag har gett dig min kärlek och uppmärksamhet för att du valde just mig till din mamma. Vi har utvecklat ett band, delat hormoner och känslor. Under dessa månader har jag börjat växa in i uppgiften även om jag troligtvis långt ifrån kan förstå vad det handlar om än.

IMG_1233.PNG

Just nu befinner jag mig i mellanrummet mellan att vara en ung och fri kvinna till att födas in i moderskapet. Till den styrka och visdom som bara en mamma kan bära. Du förbereder dig för att möta världen, fortfarande medveten om gåvan som livet är. Fullkomligt gränslös i din kärlek. Förväntansfull att få vara hållen i våra armar. I det ögonblick som du föds kommer också den unga fria kvinna jag en gång varit dö ut, transformeras, för att återfödas som din mamma.

Vi njuter av tystanden och den sista tiden som fria, självständiga unga människor. Vi njuter av varandra och enkelheten i att bara vara vi två. Av sömn, restaurangbesök och spa. Att kunna göra vad vi vill när vi känner för det. Vi får påminna oss själva om att inte svepas med i tankarna kring när du ska komma utan stanna i nuet och mellanrummet. Inte springa före. Inte skynda på. Vara på varje steg av resan. Både i det som är härligt och det som skaver. Inte påverkas av samhällets normer om att vi har passerat ditt beräknade födelsedatum eller anhöriga som undrar om du är här än. Vi vet att du är lika förväntansfull som oss och inväntar den rätta tidpunkten, din födelsedag, som du har valt med omsorg.

Under tiden njuter vi mellanrummet där livet händer och tiden tycks stå still.

Att älska sig själv

Att älska sig själv

avi-richards-374974-unsplash.jpg

Självkärlek utan gränser

Att älska sig själv är en viktig nyckel i självläkning. Men vad innebär det egentligen att älska sig själv? Är det möjligt att göra det efter år av självförakt och misshandel av sin själ och fysiska kropp?

Det kan för många kännas som något stort och ogripbart, tomma ord som är svåra att förstå vad de egentligen betyder. Och precis som med allt annat så finns det lika många tolkningar av självkärlek som det finns människor.

Min vackra vän Cornelia, skrev så inspirerande ord häromdagen

“ Kärleken du ger dig själv är så oändligt mycket mer kraftfull än alla kosttillskott, skor, chokladkakor eller gympass tillsammans. Kärleken till dig själv kommer att ändra allt. Att älska sig själv är ett val och om vi gör det tillsammans kanske det blir lite lättare. Visa varandra att det går, att det är okej att välja sig själv och att önska sig själv det bästa. Att inte nöja sig med något eller någon som egentligen känns fel och tro att att vi aldrig kommer att träffa på någon eller något som vi drömmer om. För det kommer du! Om du fortsätter att drömma och väljer dig själv. Lär dig känna i hela din kropp att du är värd det. För det är då det kommer. Och du är värd ALLT”

När älskar jag inte mig själv?

Det finns många som på ett medvetet plan upplever att de älskar sig själva men på ett omedvetet plan ändå fortsätter att misshandla sin kropp eller själ. Vi är så avstängda i vår intuition, vår kontakt med oss själva, att vi inte ens är medvetna om när vi gör oss själva skada.

 Exempel:

 • Vi säger ja fast vi egentligen vill säga nej

 • Vi “ställer upp” på saker som vi egentligen känner att vi inte orkar

 • Vi försöker fylla vårt tomrum inuti med kärleksrelationer

 • Vi stannar kvar i en relation som inte känns 100%

 • Vi tillåter att någon tar eller ger bort vår energi till andra människor vilket gör oss dränerade och trötta

 • Vi pressar oss själva att prestera trots att vår fysiska kropp eller själ säger ifrån

 • Vi söker bekräftelse på att vi duger, gör rätt, ser rätt ut

 • Vi skuldbelägger oss själva om vi missar ett träningspass eller äter något “onyttigt”

 • Vi fortsätter att gå till en arbetsplats där vi inte mår bra

 • Vi konsumerar tobak, alkohol eller andra droger trots av vår fysiska kropp mår dåligt

 • Vi jämför våra prestationer, utseenden, beteenden osv med andra

 • Vi gör val som inte går i linje med våra värderingar

 • Vi pratar illa om andra eller om oss själva

 • Vi ältar/fastnar i sådant som hänt i det förflutna

 • Vi förnekar oss våra drömmar

 • Vi tar bort ansvaret för oss själva och lägger över det på någon annan

Vad betyder självkärlek för mig?

För mig handlar självkärlek om att välja mig själv och vad jag behöver varje dag. Att ge mig själv utrymme att vara i kontakt med mig själv så att jag kan göra val som är bra för mig. Och när jag ibland gör val som inte är grundade i min intuition/inte är bra för mig att förlåta mig själv för de val jag gjorde utifrån vad jag visste då. Att vara snäll mot mig själv.  

Hur kan jag börja älska mig själv?

För att väcka vår kärlek till oss själva så behöver vi börja med att komma i kontakt med oss själva. Att lyssna på vår magkänsla, intuition. Vi behöver lära oss att se bortom de normer som vi blivit uppfostrade i och hur vi borde göra eller borde tänka. Vad som är logiskt, rätt och riktigt. När vi ska ta ett beslut, istället för att först gå till tanken och förnuftet, vad borde jag göra, testa att gå till ditt hjärta. 

Se till att alla dina beslut är väl förankrade i frågor som 

 • Vill jag göra det här?

 • Är detta i linje med mina värderingar?

 • Får det här mig att känna mig glad, lycklig och tillfreds med mig själv?

 • Mår jag bra av att välja den här vägen?

Om nej eller du känner dig tveksam. Gör det inte. Det finns alltid andra vägar som kommer att öppna sig för dig när du stänger en dörr. Glöm inte bort, att inte välja är också ett val. Då ger du bort makten till någon annan att välja åt dig.

Varje gång du gör ett val som inte är i linje med dina värderingar eller vad du vill gör du skada på dig själv.

Varje gång du gör skada på dig själv förnekar du din intuition. Den blir svagare och svagare till du tillslut inte hör den längre. Du blir vilse och vet inte längre vad du vill eller vad som är bra för dig.

Så kan man lära sig att älska sig själv?

Det positiva är att trots att du kanske misshandlat dig själv på detta vis år efter år kan du alltid hitta tillbaka till din intuition och lära dig att älska dig själv igen. Varje gång du gör ett val som är bra för dig och i linje med din intuition växer den sig lite starkare. Varje gång du får någon form av bekräftelse på att du gjorde ett klokt val växer du sakta tillbaka in i dig själv igen. Du läker. Du blir starkare i dig själv och hör din intuition tydligare.

Så vänta inte. Rannsaka dig själv och ditt liv. Börja i det lilla. Känn efter. Se över dina vanor och rutiner. Vill du ha en förändring behöver du bryta dina gamla beteenden, mönster och vanor.

 • Vill jag verkligen ha den där koppen kaffe på morgonen eller vad är jag faktiskt sugen på? Lyssna på din kropp och vad den säger.

 • Vill jag gå till gymet idag eller hade min kropp och mitt psyke istället mått bättre av en avslappnande skogspromenad?

 • Vill jag gå på festen ikväll eller skulle jag få mer energi av att spendera kvällen i soffan?

Stanna upp, lyssna och gör medvetna val utifrån vad DU känner och inte utifrån rutin, vana eller vad du tror att du borde. Respektera vad din kropp och själ berättar för dig.

Från och med nu. Välj det som du mår bäst av utifrån kärlek till dig själv.

Skriv gärna och berätta hur det går!

Fånga flödet

Fånga flödet

IMG_8293.jpg

Fånga flödet

En blogg föds

Ni som känner mig eller följt mig på sociala medier ett tag vet att jag lever mitt liv efter årstidernas skiftningar, de astrologiska aspekterna och naturens rytm. Jag lyssnar på min kropp, själ och universums budskap. Jag planerar inte stramt, accepterar att jag inte kan styra resultat och håller gärna livet öppet för de förändringar som erbjuds. Jag försöker fånga flödet. Jag tror mycket på The law of attraction.

Idag möts Jupiter (planeten för lycka och framgång ) och solen i en konjunktion i optimistiska Skyttens tecken. Jupiter och solen har inte mötts i skytten på 12 år så detta är ett riktigt pangmöte. En av årets lyckligaste dagar. Kan ni känna det härliga och glada flödet?

Wow, jag som dessutom är född med solen i fiskarna har en riktig drömdag för min karriär då Jupiter och solen befinner sig i zonen för ambitioner, framgång och status.

Så är det inte spännande att jag just idag blev omnämnd i en av mina favoritbloggar

Helenas horoskop ? Det går helt i linje med Jupiters välsignelser. Tusen tack Helena, är så otroligt glad då du är en av dem som dagligen inspirerar mig genom din härliga blogg.

Jag älskar att få bekräftelse på hur universum arbetar för oss om vi bara tillåter flödet.

Så dagen till ära vill jag tillkännage min blogg för världen. Här kommer ni att kunna läsa om stresshantering, mental coachning, självläkning, kinesisk läkekonst, spiritualitet, astrologi, meditation och yoga. Säkert en massa mer som jag inte vet om än också. Eller önskemål som ni har.

Min intention med bloggen är att ge dig tips och ideér, motivation och inspiration för att du ska hitta ditt flöde och förverkliga din potential. Det finns så mycket härlig mystik i livet och det här är en plattform där den kan få flöda fritt.

Kärlek till er denna lyckodag!

8 grundstenar i mindfulness

kien-do-6719-unsplash.jpg

8 grundstenar i mindfulness

 

 Sluta döma

Öka medvetenheten kring dina tankar och synsätt. En ökad förståelse gör det lättare att inte döma dig själv, situationer eller dina medmänniskor. 

Tålamod

Allting har sin tid. När du väntar på något, istället för att stressa upp dig, passa på att känna in din kropp, hur den mår och hur den känns.

Nybörjarsinne

Genom att vara i dina upplevelser som om det var första gången blir du mer närvarande och uppmärksam. Se världens som genom ett barns nyfikna ögon.

Tillit

Ha tillit till processen, var i den och låt den ha sin gång trots att du kanske inte ser frukten av den direkt. 

Sluta fly

Stanna upp där du är för att lättare komma vidare. Det handlar om att acceptera din situation, du är ju redan i den. Minns att allt är föränderligt, ingenting är konstant. 

Släpp taget

Vi har en fantastisk förmåga att klänga oss fast vid sådant som är känt för oss. Människor, känslor och saker. Våga släppa taget för att göra utrymme för nya saker att blomstra. 

Humor

Var barnslig. Bjud på dig själv. Det är befriande att ha glimten i ögat och inte alltid ta sig själv eller situationer på så stort allvar. Det ger lättsamhet åt livet. 

Stanna upp och besluta vad ditt liv ska handla om

Woman holiday journey travel relaxation

Mitt liv började när jag trodde att det skulle ta slut.

När jag slutade bry mig om min överfulla inkorg och att jämföra mig med andra. När jag slutade ge ursäkten “det är mycket just nu, men det kommer snart att lugna ner sig”. När jag insåg att mina val och beteenden skapade inte bara mitt resultat, de blev min verklighet.

Val och beteenden som inte var bra för mig skapade "dåliga" resultat. Vilket jag hade gott om.

Mitt liv började när jag insåg att jag behövde göra bättre val för mig själv och ändra mina invanda och bekväma beteenden för att få ett annat resultat. De ”dåliga” valen och beteendena försvann inte bara för att jag kände till dem eller hittade på ursäkter.

Ibland måste vi helt enkelt tröttna på oss själva och vår situation. I mitt fall räckte inte heller det. Med min envisa trångsynthet var jag tvungen att crasha.

Om man väntar tillräckligt länge sätter livet dig i en position där du inte längre har något val. Vi får någon svår sjukdom, blir utbrända, deprimerade eller kanske bedragna. Ofta omger vi oss dessutom med människor som är likasinnade. En grupp med människor som hjälper oss att stå ut. De bekräftar det du gör och utmanar inte dina tankar och värderingar. Det är skönt att umgås med dem för de ifrågasätter aldrig och tycker alltid likadant. “Vi-som-tycker-rätt-klubben”. Ofta har de istället starka åsikter om dem som inte finns i gruppen. Eller så tycker de ingenting alls. Människor som vi har samlat på oss för att de är bekvämt. Som gör livet helt okej.

 • Vad har du i ditt liv som du tycker är bra men om du tittar lite närmre på det egentligen bara är helt okej?

Jobbet är helt okej, man får kissa på arbetstid och vi får blommor när vi fyller år. Min partner är okej, han lagar mat ibland och städar när jag ber honom. Vi ligger en gång om året där på semestern.

Du måste tröttna på att acceptera okej och börja fundera över hur du kan få ut det du faktiskt vill av ditt liv.

 • Vad behöver du göra annorlunda och förändra i ditt liv för att få det du vill ha?

 • Vad behöver du ge upp?

 • Vad behöver du offra?

 • Bjuda in? Om du vill ha förändring måste du göra plats för den.

Trivs du inte på ditt jobb, säg upp dig! Funderar du ofta över om din relation är rätt, lämna den. I rätt relation behöver du inte fundera, då vet du. På rätt arbetsplats är det aldrig måndag och det känns konstigt att kalla det du gör för arbete eller jobb.

Det går inte alltid att tänka ut logiska lösningar utan vi behöver vi gå ner i hjärtat, magen i vår kropp och känna efter.

 • Vad vill jag verkligen göra med min tid?

 • Vad är viktigt för mig i en relation?

 • Vad behöver jag för att må bra?

Jag ska stanna upp och besluta vad mitt liv ska handla om. Istället för att styras av livet ska jag stanna upp och ta makten över det. Det är som med bodybuilding. Att forma sig själv till vad man faktiskt är kapabel till att göra. Inte vad livet och omständigheterna har gett dig för möjligheter att framstå som. Vi får de utmaningar som vi är redo att klara av.

Det är dags att ta tillbaka makten till dig själv och besluta dig för vad ditt liv ska handla om.

Du är skapad att ge ovillkorlig kärlek och ju mer vi gör det desto mer upptäcker vi det mänskliga i människor och i oss själva. Vi upptäcker vår sanna natur och vi känner oss djupt levande. Du är du vilket är otroligt kraftfullt. Du har en livstid av erfarenheter som tagit dig till den plats där du befinner dig idag. Din kraft är din kärlek. Du har något speciellt att ge till världen som bara du kan göra på ditt unika sätt.

Låt inte livet börja när du tror att det ska ta slut. Låt det börja idag.